Dukkah

Stenvide Dukkah är en lekfull blandning av rostad mandel, rostade sesamfrön och orientaliska kryddor. Inte stark på något vis,
men annorlunda och överraskande god. Ursprunget finns i Nordafrika, men Stenvide´s Dukkah är en egen tolkning av recepet.
Tacka min väninna, bibliotekarien Anna Meyerhöffer att Dukkahn tillverkas. Hon fick en provpåse av mig, utan att jag fick veta
vad hon tyckte. Påsen blev kvar i hennes köksskåp flera månader innan hon prövade och blev helt begeistrad och meddelade via 
SMS att  "jag är helt galen i Dukkah". Hennes ömdöme avgjorde saken. Så kan en produktutveckling gå till i ett litet företag!
Smaktips: Doppa ett ljust levainbröd i olivolja eller gärna Nöbble Gårds Rapsolja med citron och sedan i Dukkah. Bjud som en 
enkel förrätt, strö över frukostägget, över stekt potatis eller halloumiost. En smetig brie eller camembert är också god att 
dippa i Dukkah.
Ingredienser: rostade sesamfrön, rostad sötmandel, paprika, koriander, spiskummin, flingsalt, timjan. Vikt: 50 g
Vill du testa Dukkah? Beställ en påse direkt via Stenvides webshop